Megvan Gyula, a legmegbízhatatlanabb postás

Belföldi hírek - szerző: HH

Mosonmagyaróváron fogták meg Gyulát, a postást, aki kedden lépett le a küldeményekkel. Mátészalkáig tekert, majd a cangát otthagyva kivonta magát a kíváncsi tekintetek súlya alól.

 

 

Kedden Nyírcsaholyban bizony hiába várták a leveleket, azoknak – és mintegy félmillió forintnyi készpénznek rövid kerékpározás után lába kélt. A 49 éves K. Gyula ellen sikkasztás miatt adott ki a rendőrség elfogatóparancsot, miután a paposi férfi nyírcsaholyi munkahelyén felvette a küldeményeket, de azokat egyetlen címzettnek sem kézbesítette. Sőt, le is lépett velük – a rendőrség szerint valami elől menekült. Gyula szabadsága végül pénteken a mosonmagyaróvári vasútállomáson ért véget, amikor Bécsből jött haza.

 

friss | Gyulát egy rokonaként bemutatkozó nő adta fel a TV2-ben, akivel felvette a kapcsolatot (nyilván telefonon, nem levélben – a szerk). A postás kihallgatása során mindent beismert, azt mondta, kedden ez a hirtelen ötlete támadt. Még az üres pénztárcát is megmutatta, de így is előzetesben várja az ügy folytatását és leveleit. Amúgy a velencei karneválon volt.