Teszkós biztonsági őr vette el a momentumosok aláírási ívét

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétfőn a kalocsai Tesco biztonsági őre elvette a Momentum ajánlásgyűjtő íveit, és bevitte őket az áruházba – írta közleményben a párt.

 

Mint közölték, az ajánlóívek elvétele korlátozza a választás tisztességességét, és akadályozza a pártot az ajánlásgyűjtésben, egy biztonsági őrnek pedig a vagyonvédelem a munkája, nem az önbíráskodás. Az aktivisták helyben nem tudták megakadályozni a jogszerűtlenséget, ezért a Momentum kifogást emel a Nemzeti Választási Bizottságnál és feljelentést tesz.

 

Kommunikációs stratégiánk értelmében, áruházainkban és parkolóinkban semmilyen politikai pártnak vagy szervezetnek nem biztosítunk kitelepülési/szórólapozási/aláírásgyűjtési lehetőséget – szögezi le az áruház, ahol a legkisebb is számít.

 

A Tesco annyit reagált a dologra, hogy politikailag semleges vállalatként működik, ezért semmilyen, politikusok vagy pártok által szervezett kampányban, eseményen és aláírásgyűjtésben nem vesz részt. Mint jelezték, a kalocsai áruház biztonsági őre valóban elvette az ajánlásgyűjtő íveket az engedéllyel nem rendelkező aláírásgyűjtőktől, majd azokat a helyszínre érkező ügyeletes vezető nagyjából három perc múlva visszaadta az aktivistáknak és elnézést kért az érintettektől. Hozzátették, a Tesco az eset körülményeit haladéktalanul kivizsgálja, az őreit továbbképzi, és megteszi a szükséges intézkedéseket, valamint a vizsgálatokban a hatóságokkal is együttműködik.