Átadták a megújult művelődési házat

Helyi - szerző: HH

Az 1984. augusztus 14-én átadott, és azóta csak kisebb javításokon átesett művelődési ház volt az első közintézmény, melynek felújításáról a város képviselő-testülete még 2014-ben fogalmazott meg elvárást magával szemben.

 

 

Hosszú és küzdelmes folyamat volt, de nagyjából a végére értünk. Három és fél év elteltével a művelődési ház jelentős része megújult és méltó a fürdővároshoz – fogalmazott a hétfő délutáni átadóünnepségen Baksai Tamás a kulturális központ több lépésben végzett munkálataira mutatva. Harkány polgármestere részletezte: a különböző pályázatokból és forrásokból a vizesblokkok felújítása, a könyvtár, a tetőjavítás, a felső szint helyiségei valamint a hőszigetelés és nyílászárók cseréje után most a legnagyobb terem és az előtér újult meg, melyet a város saját költségvetésének terhére végezhetett. Mint elhangzott, vannak még kisebb terek és helyiségek is, melyek felújításra szorulnak, közülük nem egy későbbi pályázat részét is képezi.

 

Célul tűztem ki, hogy munkásságom alatt a művelődési ház meg fog újulni – mondta Herendi Ferenc, a Harkányi Kulturális és Sportközpont igazgatója. A felújítási munkálatok koordinálásában is oroszlánrészt vállaló intézményvezető a testületnek mondott köszönetében leszögezte, az önkormányzat minden segítséget megadott e célkitűzés elérése érdekében.

 

A felújított művelődési házat Ronta László esperes plébános áldotta meg és a keresztet, mint a békesség jelét adta át az intézmény vezetőjének. Az épületben sok egyéb mellett a színházterem padlózata, függönyei, falburkolata, színpadi tere és világítása újult meg, de új küllemet, funkciókat kapott az előtér is.