Nyolc évre ítélték a pécsi trafikrablót

Baranya - szerző: HH

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság szerdán, azt a 33 éves férfit, aki tavaly nyáron négy alkalommal rabolt ki pécsi dohányboltokat, amivel összesen 530 ezer forint zsákmányra tett szert.

 

A vádlottat négy rendbeli rablásban és rablás előkészületében találták bűnösnek. A bíróság 219 ezer forintos vagyonelkobzás mellett kötelezte a férfit a csaknem 8 millió forintos bűnügyi költség és 311 ezer forintnyi kártérítés megfizetésére is – közölte a Pécsi Törvényszék.

 

A vádlott 2017 nyarán rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, hajléktalanként rendezetlen anyagi körülmények között élt. Elhatározta, hogy dohányboltokat rabol ki, ezért vett egy játékfegyvert, amely a megtévesztésig hasonlít az eredeti Beretta 92-es pisztolyhoz.

 

A férfi tavaly június 7-e és augusztus 14-e között négy alkalommal rabolt ki nemzeti dohányboltokat Pécsen, közvetlenül azok esti zárása előtt. Az egyik trafikot kétszer is kirabolta. A rablásokkal összesen 530 ezer forintot zsákmányolt, az általa okozott kár nem térült meg.

 

A férfi tavaly augusztus 23-án este egy Tüzér utcai dohányboltot akart kirabolni, de a rendőrök csapdát állítottak neki, ezt követően az utcán elfogták. A járásbíróság ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig előzetes letartóztatásban marad.