Orbán Viktor a jutalmak visszafizetésére kéri a polgármestereket

Belföldi hírek - szerző: GR

Ma válaszolnak a Fidesz választókerületi elnökei Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levelére azzal kapcsolatban: választókerületükben hány kormánypárti polgármester vagy alpolgármester vett fel jutalmat. Kocsis Máté megerősítette: valóban az összeg visszafizetését kérték.

    A kommunikációs igazgató szerdán újságíróknak megerősítette a Blikk által közölteket, miszerint levélben fordultak a választókerületi elnökökhöz. Ebben arra kérték őket: mérjék fel, hogy a választókerületükbe tartozó településeken van-e olyan kormánypárti polgármester vagy alpolgármester, aki jutalmat vett fel.

Hozzátette: a levélben Orbán Viktor pártelnöki minőségében megfogalmazott kérését is tolmácsolták. A miniszterelnök azt kérte az érintett politikusoktól: ne vegyék fel a számukra megítélt jutalmat, de ha már felvették, azt ellenőrizhető módon fordítsák a településük boldogulására vagy fizessék vissza a település költségvetésébe.

„Azokban az időkben, amikor az állam az önkormányzatok adósságát átvállalva jelentős könnyítéseket tesz az önkormányzati szektorban, és amikor a szocialista kormányok maguk után hagyott rossz gazdasági helyzetével küzdünk és a nagyon magas államadósság ellen is kíméletlen harcot folytat a kormány, minden fillérre szükség van, függetlenül attól, hogy ki az, aki megérdemli a jutalmat és ki az, aki nem” – fogalmazott Kocsis Máté.

Hozzátette, abban a reményben küldték ki a levelet, hogy mindenki visszafizeti a kérdéses összeget.

(Forrás: MTI)