135 fős nyomozócsoport keresi a robbantót

Helyi - szerző: GR

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 135 fős nyomozócsoportja folytatja a hétfő hajnali Lehel utcai robbantásos bűncselekmény felderítését – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.  

 

(fotó: police.hu)

A nyomozócsoport már számos nyomozási cselekményt elvégzett, a széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése – olvasható a rendőrségi közleményben.  

 

A nyomozócsoport létszáma bővíthető, az országos rendőrfőkapitány intézkedett szükség esetén további erők és eszközök azonnali biztosítására. A nyomozás a teljes szakértői vizsgálatok, bizonyítás tekintetében elsőbbséget élvez.  

 

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő 180-185 centiméter magas ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.

 

Az NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.