Fürdő: van ami elkészült, van amit építenek és van amit terveznek

Helyi - szerző: HH

Az eredeti terveknek megfelelően ősszel adják át a hajdan fedett hármas medence helyén épült téli strandot, és már előrehaladott munkálatok zajlanak a jövőre megnyíló kültéri gyermekvilágnál is. A munka más fronton is zajlik, a fürdő ugyanis már a fejlesztések következő ütemére készül.

 

A jelenleg zajló fejlesztéseket megalapozó 2018-as kormányhatározatban szerepel az is, hogy 454 millió forintból készülhetett el egy tanulmány, mely a jövőbeli elképzeléseket sorakoztatja fel. Ennek elkészítése számos munkafázison keresztül zajlik, a végső határidő pedig 2021 év vége – ezt követően dől el, hogy mennyibe kerül az a beruházás, mely Harkány hosszabb távú jövőjét határozza meg, és milyen forrásokból gazdálkodhat a fürdő.

 

Mint Marosi-Melles András, a vállalat igazgatóságának elnöke emlékeztetett, a hullámfürdőt, mediterrán tengerpartot, fedett sportuszodát, palackozóüzemet, új főbejáratot, újragondolt pavilon- és kabinsort, valamint új gyógyászati szárnyat is taglaló tervek már körvonalazódtak/elkészültek, a kormány év végig adott határidőt arra, hogy letegyék az asztalra.

 

A téli strandra mutatva az igazgató leszögezte, az építési munkák elkészültek, az engedélyezési folyamatok és a nyitás előkészületei zajlanak, mely továbbra is az eredetileg közölt szeptemberi időpont, amikor a kinti strand zár.

 

A most épülő kültéri gyermekvilág jövő évben nyit – tette hozzá Marosi-Melles András, megjegyezve, a munkálatokat semmi sem hátráltatta, így azok a tervezett ütem legkedvezőbb forgatókönyve szerint haladnak.