Csőre töltik a palackozóüzem kérdését

Helyi - szerző: HH

A kormány biztosította forrásnak köszönhetően van mód megvizsgálni a lehetőségét egy Harkányban korábban is üzemelő gyógyvíz palackozóüzem újranyitásának. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárult, a tanulmány elkészítése hamarosan kezdetét veszi.

 

Czene Zoltán gyűjteményéből mutatja be a régi palackozott gyógyvíz címkéjét. Saját üvege nem volt; azt egy fehér mellett a fonyódi zöld, festett emblémás üvegre ragasztották rá. A régi palackozóüzemet négy évtized után a kilencvenes évek végén technológiai problémák és a palackozott ásványvíz térhódítása mellett egy balesetet követően zárták be a gyógykert megnyitásával.

 

A kormány támogatásának köszönhetően Harkány több mint 3,3 milliárd forintot fordíthat a fürdő infrastrukturális beruházásra, de ezen túl a távolabbi célok megterveztetése, a további beruházások előkészítése, tervek, tanulmányok elkészítése is megtörténhet több mint 454 millió forintból. Ennek része az a dokumentáció is, mely egy minden feltételnek megfelelő palackozóüzem kérdéskörét járja körbe.

 

A megvalósíthatósági tanulmányt nettó 11,5 millió forintért készíti el a beszerzési eljárás nyertese, a kisújszállási RBR Porto Kft. – ismertette Szilágyi Tibor. A fürdő igazgatója a korábbi kormányhatározat biztosította lehetőségre mutatva jelezte, a tanulmány az üzemeltetés valamennyi szempontjára kiterjed. Ez nem az üzem beindítását jelenti, hanem annak feltételeit járja minden szempontból körbe, így későbbi forrás rendelkezésre állása mellett azt már csak elő kell venni.