Rendőrség: nem indult eljárás a kisgyermeket csalogató furgonos ügyében

Baranya - szerző: HH

A héten egy kisgyermeket próbáltak egy sötét furgonba csalni Harkányban, aki azonban nem engedett az idegen csábításának. Mint beszámoltunk róla, az estet elmesélte szüleinek, akik értesítették a rendőrséget. Megkerestük a hatóságokat, hogy milyen eljárás indult az ügyben.

 

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte az Új Harkányi Hírekkel, az esettel kapcsolatban érkezett ugyan bejelentés a rendőrségre, ám a járőrök leellenőrizték a megadott címet és annak környékét, de jogsértés a válaszadásuk időpontjáig nem volt megállapítható. Folyamatban lévő eljárásról, nyomozásról nem tudtak beszámolni.

 

Az idei évben más, ehhez hasonló bejelentés nem érkezett a hatóságokhoz.

 

Azt azonban leszögezik: az esetleges jogsértések észlelésével kapcsolatos bejelentés a rendőrségnek minden esetben segítségére szolgál, amelyre a hatóság a rendelkezésre álló adatok ismeretében minden esetben reagál, és megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság fenntartása érdekében. A nyomozóhatóság abban az esetben, amikor saját maga észleli a jogsértést, azonnal intézkedik a jogsértés megszüntetésére és az elkövető elfogására.

 

Továbbra is kérik, hogy jogsértések esetén tegyenek bejelentést a 112 központi segélyhívó számon, vagy névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06/80/555-111 Telefontanú zöldszámán!