Gördülékeny volt a közoktatás átalakítása a baranyai intézményekben

Baranya - szerző: GR

(Fotó: Fidesz.hu)

Gördülékenyen ment végbe a közoktatás átalakítása a baranyai intézményekben – mondta Hoppál Péter, a pécsi önkormányzat oktatási bizottságának fideszes elnöke, miután részt vett szerdán azon a megbeszélésen, amelyen Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár Baranya megyei tankerületi vezetőkkel és iskolaigazgatókkal találkozott.

Hoffmann Rózsa a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatójának, Páva Péternek a meghívására érkezett Pécsre, hogy iskolai vezetőkkel, a baranyai tankerületek munkatársaival és vezetőivel folytasson szakmai megbeszélést a közoktatás átszervezésének eddigi tapasztalatairól, aktuális kérdéseiről.

Az államtitkár a találkozót követően tartott rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, a közoktatás aktuális témáival kapcsolatban adott tájékoztatást a meghívottaknak.

Hoffmann Rózsa közölte, elsősorban a most első körben lezajlott, de folytatódó tanfelügyelői képzésről, annak a jövő héttől meginduló próbaüzeméről nyújtott tájékoztatást a szakembereknek. Emellett a formálódó szaktanácsadói rendszerről és a szeptemberben induló minősítő rendszerről adott felvilágosítást, de tájékozódott a közoktatás átalakításának baranyai tapasztalatairól is.

Hoppál Péter közölte: gördülékenyen ment végbe a közoktatás átalakítása a baranyai intézményekben. A tíz megyei tankerületi igazgatót és az intézményvezetőket idézve azt mondta, az új rendszer jelenleg az egész megyében kiválóan működik

Páva Péter arról szólt, hogy a januári átadás-átvétel kezdeti nehézségei után mára eljutottak arra a szintre, hogy immár az igazgatók véleménye szerint is nyugodtan és kiegyensúlyozottan működnek az iskolák a megyében. Ez egyaránt köszönhető a tankerületek munkatársainak és az intézményekben dolgozóknak – mondta.

(forrás: MTI)