Elkezdődtek a tavaszi munkálatok

Helyi - szerző: KT

Az önkormányzat emberei elkezdték a főutcán lévő fák töveinek kigazolását, a télen kivágott veszélyes társaik hátramaradt tuskóinak kimarását, a járdaszegélyek- és szélek valamint az árkok tisztítását, a virágtartók rendbetételét. Az utak mentén néhány amortizálódott közlekedési tábla is cserére érett, ami folyamatban is van.

Hamarosan indul a kivágott fák pótlása is, lehetőség szerint labdás utódokkal. Ez azt jelenti, hogy nem vékony csemetéket, hanem két-három éves, előnevelt fiatal és már megerősödött fát helyeznek a régiek helyére – tájékoztatott Batik Imre, a Városgondnokság vezetője, akit tavaszi teendőikről kérdeztem.

A jó idő beálltával megkezdődik a közterületek füves részeinek nyírása is. Az elmúlt hetekben megszervezték annak a biohulladéknak a bedarálását, ami a malommal szembeni területen közel egy évtizede halmozódott. Folyamatban van a közterületi padok felújítása, a piaci árusító asztalok mintegy fele pedig már ki is lett cserélve azokra, amiket az ott kidőlt fákból újítottak fel. Jövő héten beüzemelik a Zsigmondy sétány szökőkútját, és zajlik egy óvodai tankert kialakítása is. Ebben hónapban kezdődik a temetők gondozása.

A városgondnokság nem csak a közterületeket tavaszi teendőiben látja el feladatát, hanem besegít a fürdő zöldterületeinek rendbetételébe is, a Start program keretében pedig tovább folytatódik az árkok tisztítása és a mezőgazdasági földutak rendbetétele.

Zöldhulladék

A ház körül és a kertben végzett tavaszi munkálatokból maradt zöldhulladékot egészen októberig kéthetente, keddi napokon szállítják el, legközelebb április 16-án, majd 30-án és így tovább. Az egyéb zöldhulladékot, ágakat, nyesedékeket kötegelve, erős, átlátszó zsákban, az aktuális szállítási nap előtti napon, vagy a szállítási nap reggelén 06 óráig helyezzék ki az ingatlanuk előtti területre. Nem a szomszéd elé, nem az utca végére, és nem a másik utcába. A szabálytalanul vagy későn kihelyezett hulladékot a szolgáltató nem viszi el, azt a következő szállítási napig az ingatlanon belül kell tartani – figyelmeztetett Batik Imre.