Mindenkit átvesz a városgondnokság új cége

Helyi - szerző: HH

Egy feladatra, azt egy kézben tartva egy gondolat mentén alakul meg a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. – határozott hétfői testületi ülésén Harkány vezetése. A teljes egészében önkormányzati tulajdonban megalakuló cég a jelenlegi városgondnokság teljes feladatkörén túl új tevékenységgel is bővül.

 

Mint Marosi András, a Városgazdálkodási Zrt. élére jelölt vezető elmondta, a közterületek – parkok, utcák – karbantartása, a síkosságmentesítés vagy a köztéri növények ápolása mellett vállalkozói feladatokat is meghatározott számukra a város képviselő-testülete. A rendelkezésre álló 110 fős személyzettel és eszközparkkal egyebek mellett a gyógyfürdő és a kórház, de más harkányi vállalkozók rendelkezésére is állnak majd.

 

Szeretnénk megkeresni a harkányi nyaralótulajdonosokat, akik nem itt élnek és gondot jelent számukra parkjaik illetve épületük előtt lévő területek karbantartása – fogalmazott Marosi András. Az ebből származó vállalkozói bevételek a város működtetési költségeit csökkentené.

 

Az átalakítás nem jár elbocsátásokkal

 

Céljaink eléréséhez mindenkire szükségünk van – mondta a Városgazdálkodási Zrt. leendő vezetője, a városgondnokság jelenlegi munkatársain túl a Harkányfürdő Zrt. kertészeti csapatára és egy megbízás alapján a közmunkaprogramban résztvevőkre is mutatva. Mint mondta, ez utóbbiak számát a jelenlegi 35 főről 45-re emelnék.

 

Mint mondta, Gellén Antal feladatköre is változatlan marad, de a néhány napon belül realizálódó cégalakítás után egy kibővült, együtt gondolkodó gárdával, hatékonyabban tudják majd ellátni feladataikat.

 

A Munka Törvénykönyve szerint foglalkoztatottak szerződéseinek alapjai nem változnak, azzal szinte azonos, határozatlan idejű szerződést köt majd az új cég. Nagyon fontos, hogy ugyanolyan jövedelmi lehetőségekkel bírjanak – fogalmazott Marosi András, jelezve: a későbbiek során azt is fontosnak tartja, hogy a dolgozók érdemeik alapján bérükben is el legyenek ismerve.