Baranyában elsőfokú risztás van az ónos eső miatt

Baranya - szerző: KT

Pénteken hajnalban mindenhol visszavonták vagy mérsékelték a korábban az ónos eső miatt kiadott másodfokú riasztást, de Baranyában továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben.

 

Több megyében is van elsőfokú riasztás érvényben nemcsak az ónos eső, hanem a viharos szél, illetve a hófúvás miatt is. Az Országos Meteorológia Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest – valamint a főváros területén lehet számítani ónos esőre, emiatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. 

 

A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki gyenge ónos csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén viharossá fokozódhat a szél. Emellett a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében – tették hozzá.