Négy éves az Ős-Dráva Program – hazahozták az Ormánság filmjét

Baranya - szerző: KT

Hazahoztuk a filmet – mondta Belénessy Csaba producer az Ős-Dráva Program negyedik születésnapján tartott ünnepségén, ahol a Földindulás, Pozsgai Zsolt Ormánságban forgatott filmje kapta a főszerepet.

 

A Kodolányi János művéből született film a múltat köti össze a jelennel, hiszen a rendező, Pozsgai Zsolt fiatal pár kálváriáját feldolgozó alkotása a jelen technika vívmányain keresztül mutatja be azt a múltat, amikor az Ormánság gazdasági hanyatlása után egy társadalmi és szociális hanyatlásnak is indult.

 

Az Ormánság ma már nem egy elfeledett része a megyének, sem az országnak – mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő. Az Ős-Dráva Programért felelős miniszteri biztos a program négyéves születésnapja alkalmából tartott, filmbemutatóval egybekötött ünnepségén rámutatott: a kormány megalakulása óta a program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gondoksága alá tartozik, aki az elmúlt hónapokban rengeteg erőfeszítést tett annak sikere érdekében.

 

A projekt által fémjelzett komplex területfejlesztési program mérföldkő a Baranya megyében élők közösségének életében, egyúttal a fejlődés és a gyarapodás lenyomata – mondta Szíjgyártó Judit, a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár titkárságvezetője. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársa hozzátette: a programban meghatározott célok – úgy, mint a tájgazdálkodás, vízkormányzás, foglalkoztatás és a turisztika előremozdítása – egymásra ható erejével garanciát jelentenek arra, hogy a ország egyik legnehezebb helyzetben lévő térsége valóban és visszafordíthatatlanul a fejlődés útjára lépjen.