Vasárnapi nyitva tartás: a harkányi kiskapuk

Helyi - szerző: HH

A szokásos éttermek és a buszmegálló újságosa mellett a Tom Market és a Tornyos pékség is nyitva tart vasárnaponként. Az Országgyűlés decemberben szavazott a kényszerű pihenőnapról, így március 15-től vasárnap már nem lehet dolgoztatni az alkalmazottakat. Van megoldás.

 

 

A Tornyos pékség tevékenységi körét módosítva személyzetére kötényt adott és felszolgálókká avanzsáltatta, így a pékáru mellett alkoholt és tejtermékeket is kapunk. Azt a néhány apróságot rejtő polcot, ami az étteremben sem kapható holmit rejti – mint például a konzerv vagy a papírzsebkendő –  egy lepedővel le is takarták.

 

A Tom Marketet üzemeltető Bazsi-Ta Kft. más megoldást választott, a kínálati kompromisszumot elutasítva azon lehetőséggel él, miszerint családtag szolgálja ki a vevőket.

 

A vasárnapi kényszerű zárva tartást az Ipsos felmérése szerint az állampolgárok kétharmada ellenzi. Több áruház és üzlet – mint például a Spar, Lidl vagy a Praktiker is – a többi napon való hosszabb nyitva tartással válaszolt a korlátozásra, és van, ahol csak a munkaidő kitolásával kerülték el az elbocsátásokat.

 

Szintén megoldás lehet a vasárnapi üzemeltetésre a tulajdonosi körök bővítése, ennek jogi tortúrája azonban időbe kerül. Úgy tudni, ilyen is lesz a fürdővárosban.