Szempont a madarak védelme, viszont áramszünet lesz

Helyi - szerző: KT

Néhány nap múlva kezdődik a terehegyi Ostoros utcában a villamos hálózat cseréje, mely során elsődleges szempont a madarak számára biztonságosabb környezet kialakítása is.

 

 

Sem növényvédő szert, sem vírust nem találtak azoknak a gólyáknak a szervezetében, melyek szinte egyszerre pusztultak el a nyáron – számoltunk be októberben a Terehegyen talált gólyatetemek toxikológiai vizsgálatáról. A nagyobb testű madarak halálának leggyakoribb oka az áramütés, ám a szolgálató nagyon is sokat tud tenni ennek elkerülése ügyében.

 

Terehegyen az Ostoros utcában pénteken kezdődik a hálózati vezetékek madárbarát kábelre való cseréje, illetve a transzformátor szintén madárbarát rekonstrukciója – közölte kérdésünkre ez E.ON. Mint kitértek rá, munkájuk során a Duna Dráva Nemzeti Park szakembereivel dolgozunk együtt, ám a lakosságtól is szívesen veszik a jelzéseket, ha új gólyafészek-tartó kihelyezésére, áthelyezésére vagy egyéb marárvédelmi beavatkozásra van szükség.

 

A tervezett munkálatokkal kapcsolatban május 26-án, 29-én, június elsején és 6-án 8 és 18 óra között az Aradi utcában, az Ostoros utcában, Széchenyi téren, a Terehegyi és a Vasút utcában valamint a templomban is kell áramszünetre számítani.