Megrendült a harkányiak bizalma

Életmód - Helyi - szerző: KT

Az újabb határidő módosítás hallatán megrendült a harkányiak bizalma a befektetési szándékokkal és a küszöbön álló fejlesztéssel kapcsolatban. Az Aquaplussal való, nyilvános fórumon bejelentett megegyezést követően az a határidő lejárta előtt nem utalta a projekt megvalósulását lehetővé tevő összeget, ami a fürdő csődközeli helyzetből való eltávolodását is lehetővé tette volna. Az utolsó pillanatokban megjelenő Leéb József koncepciója kimondottan kedvező ugyan és a tárgyalások is folyamatosak, de két határidőt is elmulasztott, ami sokakban kételyt ébreszt. A képviselő-testület további potenciális befektetőkkel való tárgyalásokat emleget, ám azokat a hírből sem ismeri senki.

György Zoltán nyilvánosan beszélt a terveiről és megmutatta azokat akkor is, ha strómanként kell rá tekintenünk, amit igazol, hogy semmi sem történt, nem utalt. Most már ezek után nehéz úgy bízni valakiben, ha még nem is találkozhattunk vele és minden tervét csak hallomásból ismerjük  – véli egy önkormányzati dolgozó.

A közvélemény pedig egyre hangosabb az indulatoktól. Van, aki személyes érdekérvényesítést vél a történtek mögött és a majdani felelősöket véli felismerni, van, aki  a kiszivárogtatott testületi eseményekben keres összefüggést és akad, aki csendben kivár, mondván szóljanak, ha eldöntötték mi lesz és itt a pénz. Egy biztos: aligha akad írástudó harkányi, aki ezekben a hetekben nem politizál.