Rövid plakátkörkép a város körül s belül

Helyi - szerző: HH

A kormány Soros György ellen, az ellenzék a kormány ellen uszítja hirdetményeivel a lakosságot. Harkány környékén ismét megjelentek a plakátok.

 


 

A legtöbb hirdetmény Drávaszabolcs irányába található, ott kormánypárti hirdetések és ellenzéki plakátok is helyet kaptak. A belváros villanyoszlopainak hirdetései ezzel szemben csak a kormány választási stratégiájaként közelgő konzultációt népszerűsítik. Az új plakáttörvény értelmében pártok nem helyezhetnek ki politikai célú hirdetéseket, ám a kormány Soros György elleni kampánya tájékoztatásnak minősül, az ellenzék pedig magánemberek megbízásaival válaszol minderre.

 

A Financial Times brit üzleti napilap ma foglalkozott a Soros-tervről szóló magyarországi hangulatkeltéssel: azt írja, annak ellenére, hogy az amerikai milliárdos ellenzi a menekültek kötelező áttelepítését célzó programot, az ország vezető politikusai a Soros-terv központi elemének állítják be a kvóta szerinti elosztást.

 

Soros György szóvivője a lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy a magyar kormány kampánya hazugságokon alapul, és nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés.