Turistaszállás épül az Ormánságban

Baranya - szerző: SzR

A Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója bejelentette, hogy 2018 végére új, 50 férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában.

 

A Kormány a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével az Ős-Dráva Program keretében, a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságban egy legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégek számára közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállás épül jövő év végéig.

 

Jelenleg a tervezési munkák zajlanak. A munkaanyag fázisban lévő terveken látszik, hogy 3 hatágyas, 6 négyágyas szoba, valamint 2 négyágyas apartman fogja biztosítani az 50 fő elhelyezését; a szálláson melegítőkonyha is készül. Az épület villamosenergia-ellátását, valamint a hőigényt napelemek biztosítják majd, a fürdésből származó szennyvizet szürkevízként a wc-k öblítésénél újrahasználjuk, az innen kikerülő szennyvíz ártalmatlanítása egyedi szennyvíz-tisztító alkalmazásával fog megvalósulni. A tervek elkészültét és a szükséges engedélyek beszerzését követően indul meg a szükséges közbeszerzési eljárás, a kivitelezési munkák 2018. december 31-ig zajlanak le.