Filmekbe illő akcióval raboltak 10 milliót Pécsen

Baranya - szerző: HH

A Baranya Megyei Főügyészség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki két társával együtt közel tíz millió forintot rabolt egy pécsi vállalkozótól.

 

A kirabolt vállalkozó lakásán dolgozott, ahol ügyfeleket is fogadott. A budapesti elkövetők erről szereztek tudomást és elhatározták, hogy kirabolják.

 

Júniusban az egyik este a sértett 22 óra körül otthon tartózkodott, mikor a fekete maszkot viselő elkövetők a lakásba berontottak. Földre lökték, hasra fektették, kezeit műanyag gyorskötözővel kötötték össze. Miközben a pénzt követelték tőle, felváltva ütötték, rúgták. Az egyik elkövető a konyhából egy kést vett elő, majd felszólította a vállalkozót, hogy adja át a pénzét különben levágja a füleit. Mindezt alátámasztva metszéseket ejtett a fülein. Az elkövetők átkutatták a lakást, és megtalálták az autójának a kulcsait, valamint közel tíz millió forint összegű készpénzét.

 

Időközben a szomszéd hallotta a hangokat, majd az ablakon kinézve látta, hogy a lakásban álarcot viselő személyek tartózkodnak, ezért értesítette a rendőrséget. Az elkövetők észrevették a házhoz érkező rendőröket, ezért a rabolt pénzzel együtt elmenekültek.

 

Az elkövetők felkutatása során a rendőrség a vádlottat megtalálta, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot foglaltak le – közölte az üggyel kapcsolatban az ügyészség, jelezve, a vádlott két társát az eljárás során felkutatni mindezidáig nem sikerült. A vádlott cselekménye felfegyverkezve, csoportosan jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.