A víz volt a gond Harkányban is

Baranya - szerző: HH/OKF

Harkányban és Villányban is a vízzel akadt dolguk a siklósi tűzoltóknak, de a megye többi lánglovagja sem unatkozott: nekik is jutott egy kis szivattyúzás, de szén-monoxid jelzéshez is menni kellett.

 

Szombat reggelre egy villányi társasház pincéjében mintegy huszonöt centiméternyi víz gyűlt össze. A siklósi tűzoltók a vizet kiszivattyúzták. Az esti órákban egy harkányi hétvégi házba hívták őket, ahol a vízvezetékek fagyott szét és ömlött a víz lakásba. A tűzoltók a vízzel feltelt vízóraaknából szívták ki a vizet, hogy el tudják zárni a főcsapot.

 

Szombat délelőtt egy szentlőrinci lakóház kazánházában ötven cm víz állt. Itt a szigetvári tűzoltók távolították el a vizet átemelő szivattyúval.

 

Vasárnap este a pécsi tűzoltókat riasztották egy Pécs, Dagály utcai családi házhoz, ahol bejelzett a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid érzékelő. A házban két felnőtt tartózkodott, akik a jelzés hallatán megkezdték az ingatlan átszellőztetését. A kiérkező egység műszerei is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét, így értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket is. Személyi sérülés szerencsére nem történt.