ORFK: Szekszárdra költözik a légimentőbázis

Baranya - szerző: HH

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Szekszárdon is megépül az évek óta halogatott légmentőbázis. Annak érdekében, hogy a bázis még nagyobb területet fedhessen le, Szekszárdra költözik a pogányi mentőhelikopter.

 

Mint az ORFK megerősítette lapunknak, a szekszárdi bázis elkészültével a pogányi légimentőállomás Szekszárdra települ át. A légimentőbázisok optimális elhelyezésének feltétele, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságban képesek legyenek Magyarország területét lefedni, egy-egy bázis mentési körzete a legnagyobb területre, minél több embert érintve terjedjen ki – indokolták döntésüket, hozzátéve: az elkövetkező években több új légimentő bázis is épül az országban, amelynek fő célja az ország területén a légimentési képesség lefedettségének további javítása.

 

A légimentők szekszárdi bázisának kiépítését még 2007-ben kezdeményezte az Országos Mentőszolgálat. 2011-ben a területet a tolnai megyeszékhely állami tulajdonba adta, 2016-ban pedig az OMSZ le is mondott tervéről. A létesítési engedélyt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Főosztálya jövő év márciusáig hosszabbította meg.