Az E.ON is bejelentette a kikapcsolási moratóriumot

Belföldi hírek - szerző: KT

Az E.ON mai közleményében megerősítette, hogy december 20-tól január 7-ig nem kapcsolják ki azon lakossági ügyfeleik áram- és a gázszolgáltatását, akiknél a felhalmozódott számlatartozások miatt ez már esedékes lenne.

Az ünnepekre való tekintettel az E.ON csoport úgy döntött, hogy 2012. december 20-tól 2013. január 7-ig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelei körében – erősítette meg korábbi információinkat a német hátterű energiaszolgáltató mai közleménye.

Az E.ON eme időszakra vonatkozólag szünetelteti a szolgáltatás kikapcsolását azoknál a háztartásoknál, amelyek 60 napon túl sem egyenlítették ki feléjük a számlatartozásukat.

A vállalatcsoport ezzel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és szilveszter körüli ünnepi időszak a hátrányos helyzetű ügyfelei számára is békésen, energiával biztosítottan telhessen – fogalmaznak.

A nehéz gazdasági helyzetű családok megsegítését a cég társadalmi felelőssége diktálja – szögezik le.

A kikapcsolások önkéntes felfüggesztése mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban. A moratórium más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.

Az áram- és gázszolgáltatók közül eddig az EDF Démász és a Tigáz jelzett hasonló lépéseket. Az Elmű-Émásznál – az E.ON-hoz hasonlóan – korábban lapunknak már megerősítették hasonló szándékaikat. Így e cégkörből már csak a Főgáz és a GDF Suez nem nyilvánult meg a témában.

(forrás: nol)