Baksai Tamás: a harkányiak példaértékű magatartására számítok

Helyi - szerző: HH

Nehéz, korábban nem tapasztalt szigorítások előtt állnak mind a helyi lakosok, a vállalkozók, mind pedig az önkormányzat, ezért a szabályok maradéktalan betartását és fegyelmet kívánnak a következő hetek, hónapok – mondta Baksai Endre Tamás.


 

Harkány polgármestere emlékeztetett: a tavasszal már átélt megszorításokhoz hasonló intézkedés meghozatalára készül a kormány, melyről Orbán Viktor hétfő délelőtt tett bejelentést. Ennek értelmében – ha arról döntés születik – az éttermeknek kedd éjféltől be kell zárniuk, csak a kiszállítás lehetséges, valamint a szállodák nem fogadhatnak turistákat. Bezárják a szabadidős létesítményeket is, valamint betiltják a rendezvényeket. Az iskolák és az óvodák továbbra is zavartalanul működhetnek. Ez várhatóan Harkány mindennapjaira is hatással lesz.

 

A részletes szabályok még nem ismertek, de Harkány polgármestere arra kér mindenkit, maradéktalanul tartsák majd be azokat, hiszen az előttünk álló időszak mindenki számára embert próbáló lesz. Baksai Tamás példaértékűnek nevezve mondott köszönetet a harkányiak korábbi helytállásáért és jogkövető magatartásáért. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány terjedése most is egyértelművé tette, hogy egymásra vagyunk utalva: az óvintézkedések életet menthetnek, szeretteink biztonsága érdekében meg kell fogadni a szakemberek tanácsát.