Véget ért az országos teszt, megvannak a harkányi eredmények is

Helyi - szerző: HH

Országszerte lezajlott annak a célzott gyorstesztelésnek az első köre, mely országszerte a szociális, bölcsődei, óvodai, iskolai intézményekben vette kezdetét. A múlt héten a harkányi ovi és az általános iskola dolgozóit is alávetették.

 

Az önkéntes tesztelésnek a harkányi óvodában mindenki alávetette magát, közöttük nem találtak pozitív mintát. Az iskolában a dolgozók harmadán nem végezhették el tesztet, de a vizsgálatnak alávetettek között szintén nem volt fertőzött.

 

A kormányzati tájékoztatás szerint országosan több mint tízezer helyszínen összesen 181.506 tesztet végeztek el, melyek 2,44 százaléka – 4436 fő – lett pozitív. Arról, hogy hány személy nem vett részt az érintett intézményekben nem közöltek adatot.

 

A kormány az idősotthonokat is ellátta gyorsteszttel, ahol maguk a dolgozók végezhettél el a szűrést. Többször is kerestük a vizsgálati, fertőzöttségi és halálozási adatokkal kapcsolatban a helyi idősek otthonát üzemeltető Centomillát, ám az sem korábban, sem most nem állt ki adataival a nyilvánosság elé.