Túszejtés és fegyveres rablás volt Székesfehérváron

Belföldi hírek - szerző: HH

Fegyverrel raboltak ki hétfő reggel egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérváron, lövés is dördült. Két férfit előállítottak.

 

Az egyik autós bolt parkolójában egy maszkot viselő férfi szállt ki a fekete Mazdájából, körbesétálta az üzletet, majd egy, az autójából éppen kiszálló férifhez lépett, akire egy gázpisztolyt fogott és az üzletbe kényszerítette. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek a pult mögé és feküdjenek a földre, az üzletvezetőtől pedig azt követelte, hogy nyissa ki a széfet. A vezető közölte, hogy nincs nála kulcs. A túszejtő hogy nyomatékot szerezzen szavainak egy lövést is leadott gázpisztolyából.

 

A páncélszekrényt végül nem sikerült kinyitni, így a rabló csak a kasszában lévő 10-15 ezer forint váltópénzt tehette el, majd az üzletvezetőt túszként annak fekete Peugeotja volánja mögé tuszkolta, hogy azzal tűnjenek el, de néhány perc múlva megállította. Ekkor a túsz magával ragadva a kulcsait kiugrott az autóból és elmenekült.

 

A rabló is gyalog kezdett menekülni, végül megfogták a rendőrök, akik fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indítottak nyomozást. Senki sem sérült meg, az esettel összefüggésben két férfit állított elő.