A legmagasabb minősítésre terjesztették fel a harkányi fürdőt

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Az elmúlt napokban zajló vizsgálatok után a szakmai bizottság a legmagasabb, ötcsillagos minősítésre tett javaslatot a harkányi gyógyfürdővel kapcsolatban.

 

A Magyar Fürdőszövetség a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából veti alá az ország fürdőit annak a minősítési rendszernek, mely nagyon szigorú feltételeknek megfelelően csillagokkal értékeli az arra jelentkezőket. A harkányi gyógyfürdő a korábbi években már átesett hasonló minőségi vizsgálaton, az akkor elért magas szintet jelző csillagok számát azonban az újabb- és újabb szabályok átírták.

 

Mivel a korábbi legmagasabb minősítés az új rendszerben már kevesebb csillagot jelent, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. ismét kérte a besorolását. Az elmúlt napokban ezért egy minősített szakbizottság járta be a komplexumot, hogy az üzemeltetéstől és a szolgáltatásoktól kezdve a vendégek szempontjából releváns erényekig és legkisebb hiányosságokig pontozzák.

 

Mint megtudtuk, a számos szempontnak megfelelő értékelést követően – a legmagasabb minősítést jelentő ponthatárt bőven átlépve – a legmagasabb, ötcsillagos besorolásra terjesztették elő a harkányi gyógyfürdőt.

 

A minősítés rendszerében a fürdők különböző fajtái külön elbírálás alá esnek, így a strandok, gyógyfürdők és wellness egységek más és más szempont alapján kerülnek pontozásra. A strandfürdőt korábban vizsgálva hasonló, ötcsillagos minősítéssel terjesztették fel, mindkét kategóriát érintő minisztériumi döntés néhány napon belül várható.