A legmocskosabb amerikai kampányra kell készülni

Nagyvilág - szerző: KT

Az Egyesült Államokban megkezdődött az elnökválasztási kampány. Az előválasztások szerint november 8-án Hillary Clinton és Donald Trump közül fogják megválasztani az USA 45. elnökét. Bernie Sanders nem sok vizet fog zavarni.

 

 

Az előjelek szerint a modern politikatörténet legádázabb csatározására kell készülni, amiben elsősorban Trumpról nehéz elképzelni, hogy válogatna az eszközök közül – igaz, a volt elnök felesége sem kispályás. Jelenleg Hillary vezet 6 százalékkal a Republikánus Párt jelöltjével szemben. Érdekesség, hogy Bill Clinton elnökké választását elsősorban felesége, Hillary Clinton háttérszereplésének tulajdonítják.

 

Ha Hillaryt választják, az első fekete után az első női elnököt is köszöntheti Amerika. Trump nézetei meglehetősen szélsőségesek, első intézkedései között az illegális bevándorlók azonnali kitoloncolását jelölte meg. Ennek is köszönhető, hogy nem áll mellette a női szavazók mintegy 70 százaléka, elutasítják a feketék és spanyol ajkúak mellett a városi lakosság értelmiségének jelentős része is.