Arabul beszélgettek, megverték őket

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab egyetemistát – közölte lapunkkal dr. Varga- Koritár György főügyész.

 

A sértettek arab származású, jemeni állampolgárok, akik Pécsen, illetve Szegeden folytatnak egyetemi tanulmányokat. 2018 augusztusában Pécsen, az egyik üzletközpont előtt mentek el, arabul beszélgetve. Ezt hallotta az a két fiatal is, akik barátaikkal az üzletház előtt a padokon ültek.

 

Ekkor egyikük az arabok felé kiabált azzal, hogy migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek! Amikor a sértettek ezt a beszédet számon kérték a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk mentek. Mikor utolérték őket, egyikük az egyik sértettet a mellkasánál fogva megragadta, rángatni kezdte, majd a járdára lökte.

 

Ezalatt mindketten folyamatosan szidalmazták őket származásuk miatt. A földre esett sértettnek sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két vádlott a másik külföldi személy felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a sértettet származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie és a vádlottak a sértetteket nem tudták utolérni.

 

A két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.