Baksai Tamás: készen kell állni a turizmus újraindítására

Helyi - szerző: HH

A gépjárműadók átirányítása és az idegenforgalmi adók kiesése komoly hiányt jelent a harkányi önkormányzat számára is, mely miatt újra kell strukturálni a város költségvetését – ismertette Baksai Endre Tamás.

 

Harkány polgármestere hozzátette: sajnos a koronavírus-járvány jelentette veszélyhelyzet végét nem látni, ezért folyamatos munkával, hónapról hónapra, sőt, hétről hétre készülünk a jelenleg is fejlesztés alatt álló fürdő újranyitására, a harkányi gazdaság, a sokak számára létfontosságú turizmus újraindítására. Intézkedési tervek, forgatókönyvek készülnek, így Harkányt nem érheti felkészületlenül a korlátozások mindenki által már nagyon várt feloldása.

 

Harkány első embere emlékeztetett: a vírus terjedését csak mi magunk akadályozhatjuk meg, ezért a korábban hozott rendeletek mellett ne feledjük az orvosszakmai ajánlásokat se: tartsunk két méter távolságot társaink között, és csakis akkor menjünk bárhova is, ha az nagyon szükséges. Csökkentsük minimálisra a kontaktusok számát, fordítsunk kiemelt figyelmet a személyi higiéniai szabályok betartására.