Baranyában 15 éve nem volt ilyen kevés álláskereső, mint decemberben

Baranya - szerző: MTI

Tizenöt éve nem volt olyan alacsony az álláskeresők száma Baranya megyében, mint 2015 decemberében – közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal (BAMKH).

 

Az írásos összefoglaló szerint a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának nyilvántartásában 2015. december 20-án 16.588 álláskereső szerepelt, 420-szal kevesebb, mint egy hónappal korábban. Utoljára 1991 novemberében fordult elő, hogy ennél is kevesebben kerestek munkát Baranyában.

 

 

Az álláskeresők száma az előző év hasonló időszakához képest is jelentősen, 8,8 százalékkal, 1608-cal csökkent. A BAMKH szerint az országos 7,6 százalékos álláskeresési rátához képest Baranya december hónapot 10,5 százalékkal zárta, ezzel a megyék közötti sorrendben a tizenegyedik helyen állt.

 

A járások között nagy az eltérés

 

A legmagasabb álláskeresési rátával a siklósi (16,8 százalék), a sellyei (15,8 százalék) és a hegyháti (15,5 százalék) járások rendelkeztek. Közülük csak a sellyei járás tudott számottevő javulást felmutatni az elmúlt hónapban – jegyezték meg. A komlói, szentlőrinci, pécsi járásokban 10 százalék alatt maradt a nyilvántartott álláskeresők aránya, a pécsváradi járásban pedig 7,3 százalék volt.