Baranyát is érintő bűnmegelőzési program indult – Szegeden

Baranya - szerző: HH

A rendőrség, civil szervezetek, egyházak részvételével indult Csongrád, Bács, Tolna és Somogy megye mellett Baranyát is érintő bűnmegelőzési programsorozat kedden, a gyermekek világnapján.

 

A tízhetes Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját! című kezdeményezés során rendőrök, társadalmi szervezetek és egyházak képviselői hirdetik a bűnmegelőzés fontosságát.

 

Olyan programsorozat indult, amely megmutatja a prevencióban rejlő innovatív lehetőségeket, két hónapon keresztül játékos és szórakoztató módon mozgatja meg öt déli megye lakosságát. A sorozatban résztvevők céljai – a biztonságteremtés, a biztonságérzet megerősítése – közösek, de eszközei különbözőek, máshol, máskor, máshogyan szólal meg egy egyenruhás, egy tanár, egy sportoló, egy orvos, s ezek kiegészítik egymást.

 

A következő tíz hétben minden megyében elsősorban olyan témában szerveznek intenzív prevenciós programokat, amelyben az adott területen komoly tapasztalatokkal, eredményekkel rendelkeznek. Bemutatják, hogy a bűnmegelőzés, a párkapcsolati erőszak elleni fellépés, az internetbiztonság vagy az állatvédelem területén mit tudnak tenni a megye lakosságának biztonsága érdekében.

 

A megyei programok szeptember 30-án zárulnak Öttömösön, ahol egy határfutás keretében adják át a bűnmegelőzési stafétát Bács-Kiskun megyének, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a sport jelentőségére az egészségmegőrzésben.

 

A következő hónapokon minden megyében tíznapos, kéthetes prevenciós programokat szerveznek, a sorozat zárórendezvényét Kaposváron tartják, a tervek szerint november 20-án.