Biztonság – parkolósáv lesz a vizesárokból

Helyi - szerző: HH

Augusztusban fejeződnek be az Arany János utca iskola előtti szakaszát érintő munkálatok, melyek a vízelvezetés mellett a parkolás, ki- és beszállás problémáját is megoldják. Az önerős beruházás során az útszéli vízelvezető árok helyett is parkolósávot alakítanak ki.

 

 

Évek óta visszatérő probléma, hogy az Arany János utca iskola előtti szakaszán a reggeli és délutáni órákban nehézkes a közlekedés. Ez a probléma jellemzően a tanórák kezdetekor és a végekor – az ott parkoló vagy csak rövid időre, ki- és beszálláshoz megálló autók miatt – áll fent.

 

A probléma megannyi városvezetés által halogatott megoldása a napokban már körvonalazódik, hiszen a járdafelületet felbontva és a félpályát lezárva nekiláttak a szükséges átalakításoknak. Az önkormányzat nem egész 5 millió forintos összegből valósítja meg az érintett útszakasz vízelvezetését és kiszélesítését. A korábbi árok felszámolásával és a hamarosan aszfalttal valamint térkővel burkolt járda alá helyezett csöveknek köszönhetően eltűnik a vizesárok, és a kiszélesített út két oldalán párhuzamos parkolásra nyílik lehetőség.