Csődöt jelent a Praktiker

Nagyvilág - szerző: KT

A németországi cég tegnap közölte, hogy fizetésképtelen. A barkácsáruház 1998-tól van országunkban, a hazai üzleteket tömörítő Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. nincs veszélyben.

Eladósodott és már fizetésképtelen is a németországi központú Praktiker barkácsáruházlánc. A cég ezt szerda este közölte – jelentette a Focus Online. A cég azt mondja, az ő száz százalékos tulajdonosa nem a most tönkrement Praktiker AG, hanem a Baumarkt Praktiker International GmbH, ezt a céget azonban a felszámolás nem érinti.

A több magyarországi üzlettel is rendelkező Praktiker AG elnöksége 30-35 milliós pénzügyi támogatást próbált szerezni, egyes hitelezők azonban a Reuters hírügynökség szerint elutasították ezt. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást. Június végén már arról szóltak a hírek, hogy a cég értékének mintegy fele napok alatt elveszett, óriásira dagadt az adósságállomány, az árbevétel stabilan esik, a társaság pedig átalakításon megy keresztül. Az 1978 óta működő vállalat 9 országban mintegy 430 barkácsáruházat üzemeltet, mellyel Európa egyik vezető társasága a barkácsvállalatok között. A csoport közel 20 000 embert foglalkoztat, Magyarországon 1998-tól van jelen. A csoport 2012-ben 3 milliárd eurós árbevételt produkált.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.