Elhalasztják az eucharisztikus kongresszust

Belföldi hírek - szerző: HH

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

 

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az idén őszről elhalasztott kongresszus új időpontjára. Az eredetileg 2020. szeptember 13. és 20. közé tervezett eseményre csaknem száz országból több mint ötvenezer ember regisztrált, a záró misére Ferenc pápát is várták. A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten.

 

A Szentszék egészségügyi szervezete tanulmányozta a nemzetközi járványhelyzetet, és ezt alapján határoztak arról, hogy a következő két-három évre tervezett nagy nemzetközi eseményeiket elhalasztják, ügyelve arra, hogy ne kerüljenek emiatt átfedésbe egymással.

 

A katolikus egyház az oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezi meg. Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt. A találkozó tervezett programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek is szerepelnek.