Ellenőrizni érkezett, kutya támadta meg

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Ellenőrizni érkezett az ÁNTSZ munkatársa a fürdő hátsó bejárata melletti ideiglenes befogadóhelyre, ám az egyik eb nem nézte jó szemmel a vizsgálódó ellenőrt és megtámadta.

A Platánkapu melletti, kutyatartásról elhíresült ideiglenes befogadóhelyre érkezett ÁNTSZ ellenőrét a házból kiszökő kutya harapta meg – értesült lapunk. A munkatárs pontosított: lakossági bejelentés kivizsgálása végett érkezett a telket szemrevételezni, de az udvaron való szemlélődés során egyik kutya a házból kiugorva megkapta. Mivel hámsérülése sem keletkezett, a fertőzés veszélyét kizárhatták, csupán zúzódást és jó nagy adag riadalmat szerzett a kutyával esett kaland kapcsán.

Rapp Mária, a Harkány-Siklós Állat- és Természetbarátok Egyesülete Közhasznú Szervezet egyesületi elnöke, a befogadóhely üzemeltetője elmondta: Norbi az eb ösztönszerűen védte gazdáját és területét, amikor a sajnálatos esemény történt. A kutya – akit gyermekek is rendszeresen látogatnak és sétáltatnak – nagyon érzékeny, a mappájával gesztikuláló ellenőr pedig nem köszöntötte megfelelően.

A területen azonnali intézkedésre okot adó egészségügyi körülmény nem merült fel. Megvizsgáltuk a kérdéses telket, melyről megállapítható, hogy kerthelyisége karban van tartva és a kerítés stabilitására, magasságára is ügyelt az üzemeltető.