Ellenőrzés: maradtak a nemzeti védjegyrendszer csillagai

Helyi - szerző: HH

A Magyar Fürdőszövetség megtartotta éves ellenőrzését a harkányi gyógyfürdőben. A három tagú szakmai delegáció két napot töltött el városunkban, miközben megvizsgálták, hogy továbbra is érdemes-e a fürdő az új rendszer szerinti négycsillagos besorolásra.

 

 

A szakbizottság megállapításai között szerepel, hogy fürdőnk – kiemelten a gyógyászati részleg – az elmúlt egy évben jelentős mértékben fejlődött valamint a korábban javasolt változtatások is megvalósultak. Az ellenőrzésen magas pontszámot elérve magabiztosan megtarthatta négycsillagos gyógyfürdő minősítését, pár ponttal maradva csupán le a legfelső kategóriáról.

 

A harkányi fürdőt a Magyar Fürdőszövetség 2013-ban öt csillaggal minősítette. 2014-ben a nemzeti tanúsító védjegyrendszer is bővült a fürdők minősítésével. Az új, pontszám szerinti besorolásban a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal rangsorolja azokat az élmény-, gyógy-, wellness illetve orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minősítési rendszerhez. Harkány az új rendszerben négy csillagot tudhat a gyógyfürdőjének.

 

A napokban lefolytatott felülvizsgáló ellenőrzés hiányosságokat is feltárt. Az értékelő jegyzőkönyv pontozással sorolt szempontrendszere alapján megállapítást nyert, hogy az új értékelési rendszer ötcsillagos minősítésének megszerzéséhez ki kell építeni egy beléptető rendszert, további öltözőszekrényeket kell vásárolni és üzembe helyezni valamint meg kell valósítani a szelektív hulladékgyűjtést.

 

Az eredmény előrelépés a tavalyi értékeléshez képest és végre látható, hogy elérhető távolságba kerül az új pontozási rendszerben is az ötcsillagos minősítés – összegezte Hegyi Ákos. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója jelezte, hogy a bírálók továbbra is fenntartják, miszerint a harkányi víz az ország etalonja gyógyvíz tekintetében.