Elloptak ugyan két autót, de makulátlan marad a statisztika

Baranya - szerző: SZTO

Kívánatos aktus a beszámolók alkalmával amikor elhangzik, hogy nem történt autólopás egy-egy rendőrkapitányság területén. Nem változott a statisztika Hosszúhetényben sem, ahol ugyan két autónak tűnt el vasárnap reggelre, gyakorlatilag mégsem történt lopás.

 

Még vasárnap érkezett a rendőrség ügyeletére bejelentés, miszerint Hosszúhetényben két, az udvaron álló autónak veszett nyoma. Mivel a kulcs is bennük volt, így a tolvajoknak nem volt sok dolga. A harmadik, szintén ott álló kocsi a lemerült akkumulátora miatt maradt a helyén.

 

Az autók nyomára végül a falu szélén bukkantak, az ügyben egy 25 és egy 21 éves helyi fiatalt gyanúsítanak, akiket még aznap ki is hallgattak. A kocsikkal nem lehetett komoly szándékuk, csak kicsit használni akarták azokat, mivel nem lopás, csak jármű önkényes elvétele miatt kell felelniük.

 

Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről torz képet adhat. Továbbra is óvja értékeit!