Foglalások – egyre feljebb kerül Harkány a toplistán

Helyi - szerző: HH

A tavalyi hatodik hely után negyedik legnépszerűbb hazai attrakcióvá lépett elő a harkányi fürdő. A szállás.hu felmérése szerint mindez egy 8 százaléknál is nagyobb mértékben bővülő hazai turizmus mellett tapasztalható.


 

Bár Pécs a top 10 legnépszerűbb város között van, Baranya megye még elmarad Pest 17, Heves 10,7 és Zala 7,7 százalékos részesedéséből a foglalások terén. A belföldi utazó átlagosan 36.730 forintot költött idén foglalásonként, ami nagyjából az előző évi összegnek felel meg.

 

A szállás.hu előrejelzése szerint belföldön a főváros lesz a legnépszerűbb választás a második negyedévben is. Budapest után még Eger, Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula számíthatnak a legerősebb érdeklődésre.

 

Top 10 belföldi település sorban Budapest, Eger, Hajdúszoboszló, Pécs, Szeged, Debrecen, Gyula, Hévíz, Siófok és Zalakaros a foglalási adatok szerint, míg a szállástípusok aránya 4-5 csillagos hotelek esetében 22, háromcsillagosok és apartmanok tekintetében 20-20 százalék, panziók 16, vendégházak 15, motelek és egyéb szálláshelyek esetében pedig 4 százalék. Kétcsillagos hotelt választottak a legkevesebben, mindössze a foglalások 2 százaléka szólt ide.

 

Harkány is feljebb lépett

 

A belföldi turisztikai attrakciók sorában a miskolctapolcai Barlangfürdő került az élre, helyet cserélve az egri várral. A harmadik és negyedik helyet régiónk uralja: a siklósi vár ötödikről a harmadik helyre került, a harkányi fürdő pedig a hatodikról a negyedikre lépett elő. A sorban a Hévízi-tó, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő és a parádsasvári üvegmanufaktúra következik.