Galilei bemutatta a távcsövet, megalakult a Magyar Gárda

Gyorshír - szerző: KT

Avagy mindent a mai napról. Kivel született egy napon? Minek a világnapja van? Milyen idő lesz Harkányban? Milyen programok várnak ma ránk? Kik az ügyeletesek? A nap első cikkéből ma is megtudhatják.

 

Szép napot kívánunk olvasóinknak, köszöntjük a születésnaposokat valamint a névnapjukat ma ünneplő Lajosokat és Patríciákat! A német-francia Lajos jelentése hírnév, háború, a latin Patrícia jelentése rómainak született nemes. Köszöntsd megosztással, ha egy ismerősöd ma ünnepel!

 

Augusztus 25-én történt: 1609-ben Galilei bemutatta első távcsövét. 2007–ben A budai Várban, a Sándor-palota előtt esküt tettek a frissen megalakuló Magyar Gárda tagjai. 1987–ben e napon született Amy Macdonald skót származású énekesnő. 1867–ben meghalt Michael Faraday angol fizikus és kémikus, 1900–ban Friedrich Nietzsche német klasszika-filológus, költő és filozófus, 2012–ben Neil Armstrong amerikai űrhajós, az első ember a Holdon.

 

Várható időjárás térségünkben: többnyire napos, 23 C° maximummal. Ezen a napon a leghidegebbet 1980-ban mérték Nagykanizsán, ahol 1,5 C° volt. A legmelegebbet, 39,2 C°-ot Baján regisztrálták 2011-ben.

 

Ügyeletes gyógyszertár: Thermal gyógyszertár (Harkány, Arany János u. 14. tel.: 72/480-453).

 

És azt tudta, hogy a nulla az egyetlen szám, ami nem írható le római számokkal?