Átadták a munkaterületet, három helyszínen kezdődhet a munka

Helyi - szerző: HH

Hétfő délután ünnepélyes keretek között adták át azt a három harkányi munkaterületet, mely a következő időszakban a város közterei megújulásának lesz a színtere.

 

Baksai Endre Tamás a pályázatok ismertetésekor

 

Mint korábban beszámoltunk róla, Harkány a sportcsarnok belső kialakítására, a drávaszabolcsi háromszög játszóterének átépítésére, valamint a Dankó utca felújítására és parkolók kialakítására kapott európai uniós támogatást.

 

 

2019 őszén Harkány akkor megválasztott képviselő-testülete célokat tűzött ki maga elé – emlékeztetett Baksai Endre Tamás az ünnepélyes aktus alkalmával. Harkány polgármestere felidézte: ennek egyik része volt az a Zöld belváros program, melynek legnagyobb eredménye a Zsigmondy sétány és az őspark korábbi felújítása. A képviselő-testület arra is vállalást tett, hogy valamennyi létesítményt és közterületet fejlesztés alá von, amikor arra lehetőség nyílik.

 

A sétány, a piac, a házasságkötő terem, a művelődési ház, az óvoda és a bölcsőde, az iskola udvarán lévő sátor mellett vannak még fejlesztendő területek. Az egyik ilyen a Dankó Pista utca, ahol sávszélesítés, illetve ingyenes parkolási lehetőség lesz kialakítva a lakók és az óvodába érkezők kényelme érdekében – tette hozzá Baksai Endre Tamás.

 

A korábbi önkormányzati vezetés úgy döntött, hogy felújítás helyett megszünteti a drávaszabolcsi háromszögben lévő játszóteret – mutatott rá a polgármester. Mint ismertette, a 2014 után érkező testület viszont úgy döntött, hogy ott mégis lesz játszótér, amire pályázati forrást is találtak.

 

A harmadik projekttel kapcsolatban a város polgármestere kiemelte, hogy az elmúlt időszakban már több lépés is történt az intézmény fejlesztése érdekében, így az energetikai korszerűsítés mellett akadálymentesítés is történt, de a vizesblokkok és más egyéb belsőépítészeti megoldások várattak magukra. Erre, és a kültéri sporteszközök felszerelésére is fordítható pályázati forrás kiválóan szolgálja a város érdekeit.

 

Átadták a munkaterületet, három helyszínen kezdődhet a munkaa kivitelező cégek ügyvezetői ünnepélyes keretek között írták alá a szerződéseket

 

A három projekt keretén belül megvalósított céljaira 210 millió forint uniós támogatást kapott az önkormányzat, melynek köszönhetően a turistaszezon kezdetét jelentő nyár elejére elkészülhetnek a beruházások.