Gyorshír: Fürdőnyitás – cél a hosszú távú, gazdaságos üzemeltetés

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Megnyitotta kapuit a harkányi strand. Az első napon érkező vendégek családias hangulatban merülhettek a lepke medence feszített víztükrébe, de a nyár még csak most kezdődik: a naponta 10 és 18 óra között nyitva tartó fürdő biztonsággal látogatható.

 

A járványhelyzet múlásával és a szigorítások enyhítésével a harkányi fürdő is megindított egy folyamatos üzemet, mellyel azt célozták meg, hogy miként az elmúlt közel kétszáz évben, úgy idén is folyamatosan üzemeljenek – mondta Marosi András. A fürdő igazgatóságának elnöke a strandszezon első napján reményét fejezte ki, hogy júliustól ismét teljes üzemben működhetnek.

 

Baksai Tamás jelezte: ugyan a költségvetés módosítása jelentős változásokat hoz számos téren, optimistán tekint a nyári időszakra. Harkány polgármestere megjegyezte, hogy bíznak a veszélyhelyzet június második felében való megszüntetésében, és emlékeztetett, hogy a rendezvények augusztus közepéig szóló korlátozása után következő időszakról sem tudni biztosat, de arra készül Harkány, hogy egy vagy két nagyobb rendezvény – még ha csak régiós szinte is – de meg lesz tartva.

 

folytatjuk