Ha ez a szám keresi, biztos ami biztos tegye le vagy fel se vegye!

Technológia - szerző: HH

Napok óta hívogatja a 06/72/900-986 számról a térség vállalkozóit, cégeit néhány, magát a Szocio-Gráf közvélemény-kutató munkatársának kiadó telefonmunkás, hogy céges működésre vonatkozó kérdést tegyen fel.

 

A telefonszámokat a Google a térképes archívuma alapján sokszor évekkel korábban összegyűjtött – legtöbbször téves – adatokból szedik, így van, akit tucatszor is megkerestek egy-két napon belül, hiába kérte, hogy többé ne tegyék.

 

Az ismeretlen megbízó jóvoltából telefonáló üzleti adatok mellett a fejlesztésekbe vetett bizalom és elvárásokra is kíváncsi, ígérete szerint az anonim, mégis meghatározott személyt vagy céget keres. Válaszadásra senki sem kötelezhető, a telefont nyugodtan le lehet tenni.

 

A hívó nem tudja magát igazolni, a telefonszámmal kapcsolatban nyilvános fórumok több esetben csalásról vagy kísérletekről számolnak be. Lapunkat semmilyen cég nem kereste hasonló tevékenység jelzésével meg, a számot visszahívva egy névtelen callcenter jelentkezik, mely a bejelentkező automata hang szerint nem tud hívást fogadni. A tudakozóban a telefonszám nem szerepel.

 

Kérdéssel fordultunk a szolgáltatóhoz, hogy megtudjuk, valóban ők telefonálgatnak-e, illetve honnan szedik a sokszor téves, rendre évekkel korábban csak a Google üzleti alkalmazásába felvitt számokat, és miként lehet a megkereséseket letiltani. Arra is kíváncsiak voltunk, milyen adatokat tárolnak a felhívott számokkal kapcsolatban. Amennyiben érdemi választ adnak, azt oldalunkon tesszük közzé.