Harkány alpolgármestere szerint nem vicces a hitleres poszt

Gyorshír - szerző: HH

Nem történelem- és korhű szöveg áll azon a Hitlert is ábrázoló képen, melyet Remmert Ferenc osztott meg a közösségi oldalon, de még csak nem is vicces. A posztot azóta eltávolították, Harkány alpolgármestere figyelmetlenséggel magyarázza a történteket, mint mondta, elhatárolódik minden efféle agressziótól.

 

 

Remmert Ferenc kérdésünkre elmondta: a feliratot korántsem tartja viccesnek, elítél és elhatárolódik minden antiszemita, rasszista, vallási vagy etnikai közösséggel szembeni agressziótól. Figyelmetlenségből  – véletlenül – osztotta meg mobilkészülékéről a bejegyzést, amit azonnal eltávolított, amint tudomást szerzett róla. Mindenkitől, akit megbántott elnézést kér és ezt fogja tenni valamennyi fórumon is.

 

A képernyő-fotó egyébiránt módosított. Készítője szerkesztőprogrammal megváltoztatta, amivel érthetetlen okból az értesítőinek számát kitakarta – míg a saját profilképét és az egyaránt kedvelt oldalak gyűjteményét nem. Egyéb változtatások szemrevételezés szerint nem állapíthatóak meg rajta, de személye cikkünk megjelenésekor néhány nyilvános adat begyűjtésével még azonosítható volt.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.