Heteken belül elkészül a fedett sportpálya

Helyi - szerző: HH

A pálya már a helyén van, a könnyű szerkezet és az arra feszülő sátor pedig a következő hetekben kerül az iskola udvarára. A munkálatokra a Mohácsi Tankerületi Központ még 2017-ben nyert 72,6 millió forintot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán.

 

 

A Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére elnyert pályázat révén a fedett, fűthető pálya a heti száznál is több tesióra lebonyolításából veszi ki a részét, a távolabbi sportcsarnok és a nyílt udvari pálya mellett biztosítva helyszínt a hidegebb hónapokban is.

 

A pályázati támogatásból megtörténik továbbá az elavult, nem biztonságos tűzgátló ajtók és az épületen belül és néhány elöregedett kültéri faajtó cseréje is. A 21. századi osztályteremnek megfelelően egy tantermet felszerelnek modern interaktív táblával és a hozzá tartozó informatikai eszközökkel is mintegy 2,5 millió forint értékben.

 

Az iskolában 2006-ban átfogó bővítés és felújítás, 2016-ban pedig egy műfüves pálya használatba vétele javította a mindennapos testnevelésóra feltételeit.