Hétvégi korlátozásokat vezetnek be Harkányban

Helyi - szerző: HH

Harkányban is újabb, hétvégére vonatkozó korlátozások lesznek bevezetve annak nyomán, hogy a kormány határozata szerint szombattól vasárnap éjfélig a polgármesterek a kijárási korlátozásról szóló rendeletben foglaltaktól szigorúbb szabályokat is megállapíthatnak.

 

A Magyar Közlönyben már megjelent rendelkezés értelmében felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere – mint veszélyhelyzetben a helyi önkormányzat képviselő-testülete -, hogy önkormányzati rendeletben határozza meg a szigorúbb kijárási szabályokat.

 

Harkányban szombat déltől a húsvéti hosszú hétvégével azonos korlátozások lépnek érvénybe, melyek vasárnap éjfélig lesznek hatályban. Ennek értelmében az élelmiszerboltok, dohányboltok, benzinkút és a gyógyszertár kivételével minden üzlet zárva tartásáról rendelkezett Baksai Endre Tamás, a város polgármestere.

 

Az éttermi ételek házhoz szállítása illetve a helyben történő átadás továbbra is megengedett, a helyben történő kiszolgálás azonban a korábbi kormányhatározat tiltása értelmében továbbra is tilos.