Iskolapadból a DDC-ig

Helyi - szerző: |X|

Duna-Duna Cement Kft. (DDC) „ereje” nem csupán a kiváló minőségű termékekben és az alkalmazott technológiákban rejlik, hanem a munkavállalókban is. Abban, hogy jó alapot biztosítanak a sikeres szakmai pályafutás előkészítésében és annak kiépítésében, amelyet a több évtizedes szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező munkavállalók támogatnak!

 

 

A vállalat célja, hogy felfedezze és megszólítsa a tehetséges, szorgalmas és céltudatos fiatalokat. Együttműködésük során olyan lehetőségeket kínálnak, amelyek elősegítik a tanulók és hallgatók szakmai fejlődését, betekintést nyújtva a munka mindennapjaiba.

 

Az alábbi interjúban Burik Milán, Varagya Máté és Oravecz Ákos mesél a DDC-s karrierútjáról. Arról, hogyan kerültek kapcsolatba a DDC-vel, és mit tanácsolnak azoknak, akik jelenleg gyakorlati helyet, vagy friss diplomával munkát keresnek.

 

Mióta dolgozol a DDC-nél és milyen pozíciókat töltöttél be eddig nálunk?

 

B. M.: Szakmai gyakorlatosként 2019 nyarát töltöttem a DDC-nél, majd szeptemberben gépészmérnöki gyakornoki pozícióba kerültem a csomagolóüzembe. 2020-ban neveztek ki csomagolóüzemi mesterré és rá körülbelül 2 évre a csomagolóüzem vezető lettem a Váci Cementgyárban.

 

V. M.: 2022. február közepén kezdtem el a DDC-nél dolgozni a Váci Cementgyárban. A gyakorlatomat is szerettem volna itt eltölteni, viszont a COVID közbeszólt, de a mesterképzés gyakorlatát (vegyipari gépészmérnök) már sikerült a cementgyárnál eltöltenem. Az egyetem hátralévő ideje alatt részmunkaidőben is dolgoztam, majd 2023 januárjától már teljes állásban dolgozom itt.

 

O. Á.: Pályakezdő gépészmérnökként a diploma megszerzése után munkát kerestem, majd egyszer csak találkoztam a DDC egyik hirdetésével. Mindig is a gyár mellett közlekedtem, érdekelt, hogy milyen lehet dolgozni itt, így megpályáztam az állást. A kezdetektől a Kemenceüzemben kaptam helyet, 2 év után idén januárban kaptam üzemi mester kinevezést.

 

Mit javasolnátok azoknak, akik jelenleg gyakorlati helyet, vagy friss diplomával munkát keresnek? Miért válasszák a DDC-t?

 

B. M.: Minden üzemnek megvan a saját maga sava borsa. A pozitív ismeretek mellett adódhatnak olyan kihívások is, amiből nagyon sokat tanulhatunk. Én például az építőgépekre szakosodtam, viszont jelenleg a csomagoló üzemben dolgozom, ahol emelő gépekkel, targoncákkal dolgozunk. Nem kell megijedni a kihívásoktól, azokból lehet tanulni. A kollégák is nagyon sokat segítenek, számos tanáccsal ellátnak.

 

O. Á.: Bátran jelentkezzenek a DDC-hez, mert itt nagyon segítőkész a dolgozói gárda. Az egyetemen megtanultakat láthatják a gyakorlatban megvalósulni, és ehhez tényleg minden támogatást megkapnak.

 

V.M.: Egyetértek Ákossal, a DDC tényleg egy gyakorlatorientált munkahely. A szakmai előrelépéshez, a tanuláshoz és a fejlődéshez is megannyi lehetőséget biztosítanak. Egy fiatalos, családias légkörben lehet dolgozni, amely egy munkahely szempontjából nagyon fontos.

 

DDC jelenleg is várja azok jelentkezését, akik szakmai gyakorlati helyszínt keresnek vagy friss diplomával rendelkeznek! A teljes interjú a vállalat honlapján megtekinthető.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.