Jegesedés okozott áramszünetet a régióban

Helyi - szerző: HH

Harkányban és Siklóson is kellemetlenséget okozott több áramszünet, melyeket a Siklós közeli berendezések jegesedése okozott. A csütörtök déli áramkimaradások miatt a harkányi postán üzemszünetet kellett elrendelni.

 

Mint az E.On közölte lapunkkal, a hideg, párás időjárásnak tudható be az a jegesedés, ami miatt a siklósi transzformátorállomás egy automata védelmi kapcsolást hajtott végre. Emiatt keletkezett többször is fél percre áramszünet a szolgáltatási területen. Megjegyezték: a következő napokban várható enyhülés kapcsán valószínűsíthető, hogy kevesebb hasonló jelenséggel találkozhatnak a térségben élők.

 

friss | mint a társaság jelezte lapunknak, zajlik a Pécs-Siklós közötti vezeték jégtelenítése. A munkálatok miatt több áramszünet is várható a délutáni órákban. A vezetékekre rakódott jeget azért kell eltávolítani, hogy annak súlya ne szakítsa le a kábelt. Ezt úgy végzik, hogy terheléssel felmelegítik a kábelt, ám a lehulló nagy súlyú jégdarabok keményen megránthatják a kábelt, ekkor a feszültség ingadozására, kisebb áramszünetekre kell készülni.