Jó hírünk van az üdülőtelepen élőknek, már viszik a gyors netet!

Helyi - szerző: HH

Már építik azt a hálózatot, melynek köszönhetően elérhető lesz a gyors internet az üdülőtelepen is – jelezte Remmert Ferenc. Mint Harkány alpolgármestere emlékeztetett, az egyre népesebb üdülőövezetben már régebben megfogalmazódott a nagysebességű hozzáférés igénye.

 

Hálózatépítés Harkányban

Az alig egy centi szélességű lapos kábelben két acél merevítő között 24 hajszálvékony üvegszál fut. fotó: HH

 

Egy önerős felhívást követően 2015-ben egyetlen szolgáltató sem vállalta Harkányban a lefedetlen területek becsatlakoztatását, ám később egy uniós projekt keretében is kiírták ezt a fejlesztést. Ennek nyertese a HWR-Telecom Kft. lett, amely egy korszerű optikai hálózat kiépítésével célozhatta meg a korábban csak telefonvonalas, lassú internettel lefedett területeket.

 

A munkálatok befejezési határideje eredetileg 2021. március utolsó napja volt, ám a szolgáltató még korábban kérte ennek meghosszabbítását. Jelenlegi piaci információk szerint legkorábban a nyár második felétől lesz megrendelhető a szolgáltatás Harkány újonnan bekötött városrészeiben is.

 

A szolgáltató weboldalán már elérhető a harkányi formula, a lehetőségek között 95 digitális televíziócsatorna mellett a gyorsnak nevezhető, 1000Mbps sebességű internettel.