AUTÓSOK figyelem, kemény tízezreket fizethet, ha 50-nel megy Szalántán!

Baranya - szerző: HH

Csatornázási munkák zajlanak Szalánta Harkány felőli végén. A száz méteres szakasz miatt egy harmincas korlátozást jelentő tábla is kikerült, azonban nem akárhova!

 

Szalántán 30 a megengedett

 

A település neve alá tett tábla azt jelenti, hogy az egész településen az az érvényes legnagyobb sebességkorlát, amit a kereszteződés vagy másik tábla sem old fel. Szalánta táblája alatt egy harmincas korlátozás díszeleg, így ha a település központjában igen gyakori traffipax beméri az autóst 50-nel, bizony 30.000 forintot kell becsengetnie az államkasszába. 56-nál ez az összeg már 45 ezer.

 

A szalántai önkormányzat szerint a harmincas sebességkorlát betartását a rendőrök is ellenőrzik majd, ami vagy tényleg az egész településre vonatkozik, vagy nem igaz.

 

Korábban Harkányban is a tábla alá tették a korlátozást, akkor cikkünk nyomán kiderült, hogy tévedés történt, és a traffipax nem annak alapján büntetett.

 

 UPDATE  Cikkünk megjelenése nyomán a táblát leszerelték és egy külön oszlopra helyezték át. A település területén a bejelentett harmincas sebességellenőrzés tehát nem volt igaz.